Nieuwe achternaam als je naar IJsland emigreert? (Zie verdere uitleg.)

Op wikipedia staat het volgende: "In IJsland gebruikt men geen achternamen. In plaats daarvan worden personen nader aangeduid met de naam van hun vader. Personen die de IJslandse nationaliteit verwerven worden in IJsland geacht een IJslandse achternaam aan te nemen."

Is dit werkelijk zo en hebben zo voor immigranten geen andere regeling voor? Het lijkt mij namelijk raar als je na 40 jaar opeens een andere achternaam krijgt. Wel lijkt het me logisch dat jou kinderen (indien je ze nog niet had op het moment dat je daar heen emigreerde) een IJslandse achternaam krijgen. Dit omdat je je dan aan de IJslandse gewoontes moet houden?
Maar weet iemand hoe dit precies zit?

--

http://nl.wikipedia.org/wiki/Achternaam#IJsland
http://nl.wikipedia.org/wiki/IJslandse_namen

Weet jij het antwoord?

/2500

een land is souverein en zou dat kunnen eisen. Ijsland is een wat geisoleerd land en kan zich zoiets als je hier noemt wel veroorloven. het is niet een echt immigratieland. in amerika zou het misschien gevoeliger ligen.

Voor immigranten geldt dit (uiteraard) niet. Je hebt immers al een achternaam :). Twee kennissen van mij zijn een jaar of 9 geleden geëmigreerd naar IJsland. Daar zijn hun twee kinderen geboren en die hebben gewoon de achternaam van papa.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100