Mag je met een copie van je rijbewijs op straat rijden ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je dient je rijbewijs op de eerste vordering te overhandigen, dat kan je natuurlijk alleen doen als je die dan ook bij je hebt. Wat je met die kopietjes wilt doen moet je zelf weten, maar als een agent om je rijbewijs vraagt zal hij/zij in het algemeen met een kopietje geen genoegen nemen.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0006622/Hoof...

Als je op je fiets rijdt wel ☺ Een kopie is eenvoudig te vervalsen en wordt niet geaccepteerd, zeker niet bij bij verdachte zaken. Toegevoegd na 3 minuten: Dus officieel niet, ligt aan de agent en de omstandigheden. Als je een goed verhaal hebt waarom je een kopie hebt in plaats van het origineel kan je er mee weg komen.

Bronnen:
http://www.flitsservice.nl/phpBB/juridisch...

Aangezien een kopie van je rijbewijs eenvoudig te vervalsen is, dien je een geldig identiteitsbewijs te bezitten om je te kunnen identificeren. Op de website van de Rijksoverheid staat het volgende. Ik citeer: "Kopie identiteitsbewijs niet geldig Een kopie van uw paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument is geen geldig identiteitsbewijs. De echtheidskenmerken die op het originele document zijn aangebracht kunnen op een kopie niet worden gecontroleerd." Voor meer informatie verwijs ik je naar de website van de Rijksoverheid (zie bron).

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/pa...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100