Als je hebt geweigerd toestemming te geven aan politie om een keer rond te kijke.. kunnen ze die zelfde dag nog wel met een huiszoekingbevel komen?

ze vertrouwde het niet helemaal en t was een rommel.. maar ik moet niet hebben dat ze toevallig iets vinden terwijl ze alleen men paspoort moesten zien..

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er verdenking is van een strafbaar feit,kan de politie een doorzoekingsbevel halen bij ,ik geloof de officier van justitie.Als het om zeer ernstige feiten gaat is het niet onmogelijk dat het doorzoekingsbevel nog dezelfde dag verkregen wordt, en de doorzoeking ook op dezelfde dag kan plaatsvinden.

Als de politie vermoedt, dat in jouw huis zich dingen bevinden, die het daglicht niet kunnen verdragen en dat vermoeden is sterk genoeg, kunnen ze idd die zelfde dag met een huiszoekingsbevel terug komen.

Ja , het kan eerst vragen heb je er bezwaar tegen ! Ja de politie kan als nog in overleg met officier van justitie en met zeg z'n meerdere een huiszoeking 's bevel aanvragen . Maar niet zo maar er moet een gegronde verwachting zijn , of gevaar voor de buurt .

Er zijn 3 opties: 1.Je geeft (vrijwillig)toestemming dat ze rond mogen kijken. 2.Ze hebben een bewijs van toetreding .Niet vrijwillig,alleen kijken. 3.Ze hebben een huiszoekingsbevel.Niet vrijwillig,en ze mogen de hele boel overhoop halen.

En bij een doorzoeking in de woning is behalve een OvJ ook een re htdr-commissaris aanwezig. En deze RC heeft het tijdens de doorzoeking voor het zeggen. Hij maakt uit wat er in beslag genomen wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100