Kan ik mijn laptop ruilen voor een nieuwe laptop?

Toegevoegd na 8 minuten:
Ik heb 2 dagen gelden een nieuwe laptop bij de mediamarkt Enschede gekocht. nadat ik hem had gekocht heb ik hem thuis aangedaan en de automatische instalatie van windows 8 zijn werk laten doen. nadat windows 8 geïnstalleerd was heb ik gebruik gemaakt van de laptop. na enige tijd gebruik van de laptop hebben gemaakt ben ik tv gaan kijken en enige tijd later wilde ik weer achter de laptop. maar naar mijn grote verbazing was de laptop vast gelopen (al de 4e keer). ik ben toen de volgende dag naar mediamarkt gegaan, en heb aangegeven dat mijn laptop niet deed en wilde een nieuwe. mediamarkt gaf aan eerst een test te laten draaien. uit die test bleek inderdaad een software probleem te zijn. na de test is de laptop weer goed te gebruiken na wat hun mij vertelde. maar hier ben ik het niet mee eens. ik wil gewoon een nieuwe laptop. ik wil namelijk geen laptop die na de eerste paar uur na aankoop al klachten heeft. mediamarkt gaf aan mij geen nieuwe laptop te willen geven omdat het probleem is opgelost. wat kan ik nu wel doen om alsnog een nieuwe laptop te krijgen. want ik wil namelijk geen laptop die al fouten heeft na een paar uur na aankoop en gerepareerd is. ik wil een laptop die meteen werkt. wat kan ik hier aan doen??? en wat is de wetgeving hieromtrent

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan, er zijn bedrijven gespecialiseerd in dit soort zaken. Ik weet niet of er een bedrijf bij jou in de buurt zit maar in mijn omgeving is er een automatiseringsbedrijf waar ik ook mijn oude laptop voor een nieuwe in kan ruilen. Bij de Dixons kan dit ook. Op de site van Dell krijg je hier ook meer informatie over. Ik denk dat er wel een Dixons bij je in de buurt zit, zou daar toch even met je laptop langs gaan. Wat ik niet precies weet is of je echt geld krijgt als je hem inruilt of dat je een nieuwe laptop bij dixons moet kopen i.v.m. inruiling. Dit kan je zelf even navragen. Succes!

Door de garantie is de verkoper niet verplicht u een nieuw apparaat te bieden, hij mag dit ook repareren, dat moet dan wel binnen een aanvaardbaar termijn gedaan worden, hieraan heeft de Mediamarkt voldaan, dus nee, je kunt je laptop niet ruilen voor een nieuwe.

Bronnen:
http://zakelijk.infonu.nl/juridisch/51541-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100