Is de zogenaamde 'dashcam' in nederland toegestaan?

Je ziet het steeds vaker in het buitenland dat bestuurders een dashcam plaatsen achter het voorruit om de gehele rit te filmen en rare of asociaal gedrag dan op youtube plaatsen bijvoorbeeld. Is dergelijke dashcam ook in Nederland toegestaan, met andere woorden; Mag je op de openbare weg gewoon de gehele rit filmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker mag dat, maar ze doen het er niet voor om het op youtube te zetten. Met name in Rusland proberen mensen andere automobilisten op te lichten door opzettelijk te botsen en dan geld te vragen, alsof het jouw fout is geweest. Dus is het handig voor de verzekering als je een dashcam. Dan kun je de beelden aan de verzekering laten zien en zul je niet onterecht geld hoeven betalen. Toegevoegd na 3 minuten: http://youtu.be/Kjj-1L6qeOc?t=17s Toegevoegd na 5 minuten: In de video zijn het met name mensen die voor de auto proberen te springen. Maar het gebeurd ook wel een dat ze met de auto stiekem naar achteren rijden en zo botsen en dan zeggen dat jij naar voren reed.

Zolang je de opnames privé houdt en niet op internet zet zodat iedereen kan zien waar andere auto's hebben gereden mag het.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100