testament schoonvader ivm echtscheiding heb ik dan nog rechten?

mijn schoonvader is afgelopen januari overleden en had een testament...hij heeft mij benoemd in testament als zijn zoon komt te overlijden dat ik ten allertijde zijn erfgenaam ben...mijn schoonmoeder leeft nog...Maar nu is mijn huwelijk altijd al erg moeizaam geweest geestelijk/lich. mishandeling ..als ik nu ga scheiden wat voor rechten heb ik dan nog omtrent het testament waar mijn man ook voor heeft moeten tekenen bij de notaris.....schoonouders hebben allebei een eigen testament ivm met vermogen ook.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is notarieel vastgelegd en hebben alle partijen voor getekend dus als het goed is kan hier niets meer aan veranderd worden omdat je schoonvader overleden is.

Het kan wel zijn dat je schoonvader jou in zijn testament genoemd heeft als erfgenaam,maar alleen onder het voorbehoud dat: als zijn zoon overleden zou zijn. Zijn zoon leeft nog dus ben jij geen erfgenaam. Ga je scheiden vervalt ook elk recht op de erfenis. Alleen als er al daadwerkelijk geërfd is en je bent getrouwd in gemeenschap van goederen heb je recht op een deel. Ga je scheiden vóórdat er is geërfd krijg je ook niets. Het is trouwens wel dubieus dat je man heeft moeten tekenen bij de notaris. Ik geloof dat hier iets niet klopt. Wanneer trouwens de eerste erfgenamen bezwaar gaan maken tegen de clausule dat jij erfgenaam bent wanneer de zoon niet meer zou leven en zij vechten dit aan,heb jij weinig kans zoiets te winnen. Mijn raad: Ga gewoon scheiden,blijf eerlijk tegenover jezelf en laat de erfenis schieten. Blijf niet in een ongelukkige relatie voor het geld. Doe je dat toch is het je eigen verantwoordelijkheid en ontneem je,jezelf het recht op een gelukkig leven en ontkracht je het argument ooit je man aan te pakken i.v.m. de zoals jij dat zegt geestelijke mishandeling. Je leven is vele malen belangrijker dan een flink bedrag aan geld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100