Wat moet je doen als je sleutels en ID-kaart gestolen zijn?

Mijn tas is gestolen en daarin zaten o.a sleutels en mijn ID-kaart. Ik weet zeker dat deze gestolen zijn, omdat er meerdere spullen in mijn omgeving gestolen waren. Maar wat moet ik nu doen en wat zijn de kosten nu voor mijn ID-kaart en wat moet ik doen met de sleutels? (huissleutel o.a) Kan er fraude gepleegd worden met mijn ID-kaart? Als ik aangifte doe en een nieuwe ID-kaart aanvraag, is er alsnog kans op fraude?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou beginnen met eventuele bankpassen te blokkeren en dergelijke. Daarnaast zou ik aangifte doen van de diefstal en je zou kunnen overwegen de sloten van je huis aan t laten passen. Tenslotten hebben ze nu makkelijk toegang en omdat alles in je tas zat weten ze ook waar je woont. Als je aangifte hebt gedaan is de vermissing van je ID kaart bekend en ben je niet meer aansprakelijk voor wat men er mee doet. Je draait wel zelf op voor de kosten voor een nieuwe kaart.

Allereerst zo snel mogelijk een ander slot op je deur laten plaatsen of zelf doen en hierna direct aangifte doen van diefstal van je tas met ID enz.... Met het proces verbaal kun je een nieuwe ID aanvragen. Toegevoegd na 1 minuut: Ja er kan fraude mee gepleegd worden dus je aangifte en tijdstip van diefstal is ook van belang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100