Waarom vallen verzekeringen niet onder de Wet van Dam (voorkom stilzwijgend verlengen contracten)?

Waarom zijn verzekeringen uitgesloten van de Wet van Dam, waarin staat dat een contract op ieder moment en binnen 30 dagen opgezegd moet kunnen worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verzekeringen die na 1 januari 2010 zijn afgesloten, hebben een looptijd van één jaar. Zeg je de verzekering vervolgens niet op, dan verlengt jouw verzekeraar de polis met nog eens één jaar. Maar na deze verlenging kun je de polis dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Wissel je van verzekeraar, dan ga je een nieuw contract aan. Hiervan is de looptijd ook weer één jaar. Ná het eerste jaar geldt wederom een opzegtermijn van één maand. De nieuwe regeling geldt alleen voor verzekeraars die lid zijn van het Verbond voor Verzekeraars en schadeverzekeringen aanbieden. Verzekeraars die niet zijn aangesloten bij het Verbond hebben geen verplichtingen. Zo vallen telefoonverzekeraars buiten de nieuwe regeling. Ook geldt de regeling niet voor een levensverzekering en zorgverzekering. Toegevoegd na 7 minuten: In de reacties staat dat het om een telefoonverzekering gaat. ProAssist is niet aangesloten bij het Verbond Verzekeraars. Kijk in de polisvoorwaarden wat er met jouw is afgesproken over opzeggen en hoe je kan opzeggen. De voorwaarden zullen leidend zijn. Als het bedrijf zich niet aan de Polisvoorwaarden houdt kun je een klacht indienen.

Bronnen:
http://www.consuwijzer.nl/geld-verzekering...
https://www.verzekeraars.nl/overhetverbond...

Omdat sommige verzekeringen zoals zorgverzekering en WA voor auto en brommer verplicht zijn. Je wilt toch niet een boete van €380 krijgen als je auto plotseling niet meer verzekerd is!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100