Na 3 tijdelijke contracten van een half jaar, krijg ik geen vast contract. Er worden flexers aangenomen op uitzendbasis. Zelfde werk. Mag dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Na twee keer een nieuw tijdelijk contract te hebben gekregen moet er óf een contract voor onbepaalde tijd volgen of niets meer. Contracten voor bepaalde tijd eindigen van rechtswege (= automatisch). Een 'truc' die soms wordt toegepast door werkgevers is om na het laatste verlengde tijdelijke contract drie maanden afscheid te nemen van de voormalige werknemer en 'm vervolgens weer een nieuwe contract voor bepaalde tijd te geven. Zo kan de werkgever eindeloos doorgaan met contracten voor bepaalde tijd omdat de telling na 3 maanden tussenruimte weer opnieuw begint.

Ja dit mag. Jouw baas mag zelf bepalen wie eruit gaan en wie ervoor in de plaats komen. Jouw contract loopt gewoon af (voor de 3e keer dus) en dat wist je een half jaar geleden al.

Een contract mag 2 keer verlengd worden dus ja helaas kun je 3 keer een halfjaarcontract krijgen en daarna weer op straat komen te staan Wellicht kun je vragen of ze je een flexcontract aan kunnen bieden ,dan heb je in ieder geval iets totdat je ander werk gevonden hebt Veel succes met het vinden van een nieuwe baan het is helaas niet anders deze tijd........ Een voordeel is wel dat er op het moment veel seizoenswerk is misschien niet datgene waar je naar op zoek bent maar het kan tijdelijk een oplossing zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100