Mag je in China een teveel ontvangen product houden, zonder te betalen?

Ik heb één product betaald en twee ontvangen, dit is een fout van de zender. Heb ik het recht het tweede product te houden, zonder betaling?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zou je kunnen doen, eerlijk os het om de verkoper te informeren en hem te vragen om een pic-up. Dat een transporteur het afhaalt. Dan zullen ze waarschijnlijk zeggen hou maar. Eerlijk duurt het langst.

Je moet strikt genomen de afzender er op attenderen dat er een fout is gemaakt. Maar ik neem aan dat je bedoelt dat je een product in China hebt besteld en dat je 2 producten hebt ontvangen. Ik denk dat het meer problemen oplevert om het product weer terug te sturen - en dat zou je dan op kosten van de afzender mogen doen - of de afzender er op attenderen dat er een fout is gemaakt. Dus je kunt het product gewoon houden, maar mocht er om gevraagd worden om het terug te sturen dan moet je daar natuurlijk wel gevolg aan geven.

Je hebt niet het recht om het tweede product te houden. Je hebt er immers niet voor betaald. Mail de zender dat je twee items hebt ontvangen en zij moeten zorgdragen voor retournering. De kans is groot dat ze omwille van de kosten het laten zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100