Kan ik in plaats van een boete betalen er ook voor kiezen om de cel in te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Indirect ja. Als je voor de rechter komt en er volgt een veroordeling van een geld boete dan volgt meestal de zin dat als je het niet kan of wilt betalen deze boete vervangen zal worden door xxx dagen hechtenis. Dus gewoon niet betalen of zeggen dat je het niet kan betalen en je mag ff zitten. (Niet dat dat prettig op je CV staat....maar toch...het iz mogelijk).

Volgens mij staat daar inderdaad wel iets over in het vonnis. Als het gewoon om een bekeuring gaat niet. Dan zal je het eerst voor moeten laten komen, maar dan is de boete inmiddels ook een stuk hoger geworden.

Deze vraag is eerder gesteld! Beter kan je betalen omdat het in de bajes geen pretje is. Zie link

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/boete-betal...

Indien het een verkeersboete betreft welke door het CJIB wordt afgehandeld zal na niet betalen een aantal mogelijkheden kunnen volgen. Beslaglegging op salaris is één van de mogelijkheden. Als dit niet mogelijk is kan een voertuig (auto op naam) voor 28 dagen in bewaring worden genomen en indien geen voertuig voorhanden is bij degene die de boete heeft gekregen (bijvoorbeeld boetes in de auto van de baas maar wel op naam gekregen) dan kan gijzeling voor 7 dagen mogelijk zijn. Indien bewaringstelling van het voertuig gebeurd of gijzeling blijft de boete altijd openstaan ook na het uitzitten van de gijzeling. Het is meer een dwangmiddel om te gaan betalen Toegevoegd na 1 minuut: Let wel rij je in de auto van de baas en heb je een bewaringstelling openstaan kan ook deze auto in bewaring worden genomen als je daarin als bestuurder rijdt (vind je baas vaak niet leuk :-)

Ja, dat behoord tot de mogelijkheden na enige tijd, echter dan heb je wel een strafblad. En dat kan weer veel problemen in de toekomst op gaan leveren.

Je kunt gaan zitten maar betalen is beter. Is voor je CV beter dus ook voor je toekomst.

Zoals al door Jaques is aangegeven hangt het er vanaf, om welke soort boete het gaat. Bij Mulderboetes, zeg maar de lichte verkeersovertredingen, kan een boete niet omgezet worden in een vervangende hechtenis. Wel kunnen er bij Mulderboetes dus dwangmiddelen worden toegepast, om iemand er toe te bewegen, om te betalen. Te denken valt dan aan rijbewijs innemen, gijzeling, auto innemen ( zitten dan weer stallingskosten aan vast) etc. Bij strafrechtzaken kan de rechter een hechtenis, als vervangende straf aanbieden. Voor strafblad, of notitie in justitieel documentatiesysteem maakt de keuzen om dan te gaan zitten niks uit.Door de veroordeling heb je toch al een aantekening te pakken.

wacht maar met betalen dan komen ze je vanzelf halen;)

Gaan zitten kan altijd, als dat aangegeven is bij het vonnis. Maaaaaar sommige boetes, biijvoorbeeld verkeersboetes die je niet betaald heb - opgepakt word en niet kan betalen. Voor deze boete wordt je vastgezet voor de duur van de aangegeven dagen maar denk niet dat je de boete kwijt. Na je vrijlating begint de procedure opnieuw.

I.p.v. een verkeersboete te betalen, kun je er voor kiezen de boete om te zetten in een vervangende hechtenis of werkstraf. Artikel 24c lid 3 Wetboek van Strafrecht: De vervangende hechtenis beloopt ten minste één dag en ten hoogste 1 jaar. Voor elke volle 25 euro boete wordt niet meer dan 1 dag opgelegd. Bij een werkstraf geldt overigens de regel: 2 uur werken is 1 dag zitten. Nadeel: je hebt wel een strafblad!

Ja dat kan in principe wel, maar je moet wel gewoon je eigen tandenborstel meenemen als het zover is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100