Ben ik wettelijk verplicht om een medische aandoening tussentijds te melden aan het cbr, ondanks dat ik hiervoor behandeld wordt?

Ik heb dus al mijn rijbewijs en moet nog lang niet verlengd worden, maar krijg tussentijds een medische aandoening maar mag wel aan het verkeer deelnemen vanwege de behandeling.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als jij zeker weet dat je aan het verkeer mag (blijven) deelnemen is er niets aan de hand. Vraag dit dus voor de zekerheid nog een keer aan je arts (ook met alle medicatie die je krijgt). Als je twijfelt of je nog kan rijden mag je zelf een keuring aanvragen: http://www.cbr.nl/4404.pp?cookieprefs=allow Als een arts constateert dat je een aandoening hebt waarbij je niet meer mag rijden ben je verplicht je je hier aan te houden: http://gezondheid.plusonline.nl/medisch/artikelen/4553/sneller-je-rijbewijs-terug-na-een-ziekte anders ben je niet verzekerd.

Indien de aandoening de rijvaardigheid beinvloedt en u blijft gebruik maken van uw rijbewijs bent u verplicht dit te melden aan het CBR. Echter zoals u schrijft in de uitleg blijkt dat de aandoening, noch de behandeling, noch de medicatie enig invloed heeft op uw rijvaardigheid, u hoeft dit dus niet kenbaar te maken aan het CBR.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100