Wat gebeurd er met een 18 jarige als zij een auto steelt van familielid?

Deze persoon heeft geen rijbewijs, is bijna 19 jaar en heeft de auto van een familielid gestolen, ze is weggelopen naar het buitenland en ik vroeg mij af wat er gebeurd als de politie haar vind, wat de gevolgen zijn enz...
ze heeft vermoedelijk psychische problemen en zelfmoordplannen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een antwoord, gebaseerd op het Belgisch recht: Als het familielid klacht indient bij de Politie en de zaak wordt voorgebracht voor de Correctionele rechtbank, dan kan hij/zij veroordeeld worden voor diefstal. Diefstal is een wanbedrijf waar een gevangenis van één maand tot vijf jaar en/of een geldboete van 26 tot 500 euro op staat. Ook kan hij/zij voor een bepaalde periode uit zijn/haar burgerrechten worden ontzet. Toegevoegd na 10 minuten: Indien blijkt, na een uitvoerig psychiatrisch onderzoek, dat de persoon ernstig psychisch ziek is en dus niet bewust heeft gehandeld, dan kan een internering worden bevolen door de rechtbank. In dat geval vervallen de straffen.

Bronnen:
artikelen 463 en 465 van het Strafwetboek...

Als de eigenaar van de auto verklaard dat dit meisje/deze vrouw de auto zonder toestemming heeft meegenomen, zal ze een straf krijgen voor autodiefstal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100