Mag winkelpersoneel een pashokje betreden als je je daarin bevindt, of overtreden ze dan de privacywet?

Zie onderstaande afbeelding:

Ze kunnen anders nooit weten of je daar de seks bedrijft of niet. Je zou immers net zo goed de restaurantscene van When Harry met Sally aan het nadoen kunnen zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk mogen ze dat niet zonder toestemming, het moet niet erger worden. Ze dienen eerst te verzoeken of ze binnen MOGEN komen. Bij uitblijven van antwoord en als ze geluiden horen die niets met passen te maken hebben, kunnen ze er van uitgaan dat de klant onwel is geworden. Op grond daarvan kunnen ze het welzijn van de klant controleren. Je kunt het vergelijken met het openmaken van een bezet toilet, daar ben je ook niet blij als ze die openbreken. Het is dus een ernstige inbreuk op de privacy en ze moeten daar dan ook een hele goede reden voor hebben om zonder toestemming het hokje te betreden /hert gordijn open te trekken. Zelfs als er sex bedreven wordt, dienen ze daar naderhand de klanten op aan te spreken, een gordijn zomaar opentrekken kan echt niet. Ze zetten daarmee de klanten ook tov anderen te kijk wat algemeen als onfatsoenlijk beschouwd wordt. Dat een klant zich niet fatsoenlijk gedraagt ontslaat het personeel niet van de plicht de fatsoensnormen wel in acht te nemen.

Als je 4 voeten ziet staan weet je genoeg he? En ik weet niet hoe jij sex hebt, maar kalmpjes aan gaat het meestal niet toch?

Ja, ik vind van wel. Het heeft geen zin om regels te bedenken die je niet kunt uitvoeren of kunt controleren. Ik heb niets tegen sexende paskamergebruikers, maar ik moet altijd zo lang wachten tot er ééntje vrij is. Ik snap nu waarom!

Ik heb informatie gevonden over wat een particulier beveiliger geacht wordt te doen: "...de sector particuliere onderzoeksbureaus onthoudt zich, van observatie van personen indien deze personen verkeren in situaties, waarbij zij er aanspraak op moeten kunnen maken onbevangen zichzelf te zijn; ..." Iets verder vind je aan welke situaties gedacht kan worden: "In dit kader kan gedacht worden aan woningen, hotelkamers, badhokjes in zwembaden, paskamers in winkels, relaxinrichtingen en toiletruimten." Ik denk dat winkelpersoneel een soortgelijke etiquette in acht moet nemen. Wat niet wil zeggen dat het nooit zal gebeuren dat ze het gordijn open trekken.

Bronnen:
http://www.xs4all.nl/~gcorbier/bijlagen6_7...

Sex in het openbaar is toch sowieso verboden of heb ik dat nou fout? Ik vind het wel een schending van privecy want als ik niet tevreden zou zijn met mijn lichaam, zal ik het niet op prijs stellen dat hij/zij zomaar het gordijn opzij trekt. Eventuele andere mensen kunnen mij dan ook zien.

Ze mogen het wel betreden als je daar bent en je vraagt ze of ze komen helpen. Dat is absoluut geen schending van welke wet dan ook. De vraag alleen is of ze dan ook komen... :-)

Volgens mij heb je sex niet alleen met een ander maar toch ook met jezelf (sexuele handelingen) en wat mij betreft mag het winkelpersoneel na een verbale waarschuwing, bij vermoed misbruik het hokje betreden, niet het gordijn oprukken waarbij jan en alleman naar binnen kan kijken natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100