Ongeveer 24 of 25 jaar geleden iets uitgehaald, en als ik het goed heb een geldboete gekregen van 600 gulden. Wanneer vervalt dit strafblad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt o.a. af van wat je precies het uitgehaald en van hoe oud je toen was. Grote kans dat je helemaal geen strafblad (meer) hebt. Je kan je strafblad opvragen. (zie bron)

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/st...

Hoe lang uw gegevens bewaard blijven, is in eerste instantie afhankelijk van het feit of u een overtreding of een misdrijf hebt begaan. Daarnaast spelen de soort en de duur van de straf en de hoogte van de boete een rol. Bewaartermijn overtredingen Gegevens over overtredingen blijven meestal vijf jaar geregistreerd. De termijn bedraagt tien jaar als u bent veroordeeld voor een vrijheidsstraf of een taakstraf. De termijn is ook tien jaar als een rechtspersoon is veroordeeld tot een geldboete van de derde of een hogere categorie. Bewaartermijn misdrijven Gegevens over misdrijven blijven dertig jaar geregistreerd. Deze termijn wordt verlengd met de duur van de onvoorwaardelijke vrijheidsstraf, als deze meer dan drie jaar duurt, van de terbeschikkingstelling of van de plaatsing in een inrichting voor jeugdigen. Als u een misdrijf heeft begaan waar een gevangenisstraf van acht jaar of meer op staat, wordt de termijn verlengd met tien jaar. Wanneer u een misdrijf tegen de zeden heeft begaan, worden uw gegevens pas verwijderd wanneer u bent overleden. In alle gevallen worden uw geregistreerde gegevens verwijderd als u tachtig jaar bent. Toegevoegd na 5 minuten: www.rietbergadvocaten.nl/joomla/index.php?option...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100