kan ik mijn contract bij sw bedrijf ontbinden?

Sinds een tijd heb ik een cotract van 20 uur bij een sw bedrijf. Ik heb hiervoor altijd een wajong gehad en nu nog een deel aanvullend. Wat gebeurt er als ik per direct mijn contract ontbind bij het sw bedrijf Ook staat de werkwijze mij totaal niet aan en hierdoor alleen maar meer psychische klachten krijg ipv dat ik me geholpen voel. Ook haal ik die 20 uur bij lange na niet.

Toegevoegd na 10 minuten:
Het gaat om een wajong VOOR januari 2010

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een SW bedrijf hoort je werk naar vermogen aan te bieden, als dat niet gebeurd kun je terecht bij je werkleider en als die dit niet oplost kun je bij zijn werkleider terecht, zo kun je steeds een stapje hogerop, als laatste kun je bij het UWV en je gemeente terecht, de gemeente is verantwoordelijk voor de SW en het UWV is verantwoordelijk voor de indicatie, vraag desnoods een nieuwe keuring aan bij het UWV, dit kan tegen een eigen bijdrage van 50 euro geregeld worden, zodat je zwart op wit hebt, wat jij wel en niet kan, hier moet het SW bedrijf zich aan houden, doen zij dit niet leg dan zeker een klacht bij het UWV en de gemeente neer. Lees je contract en de arbeidsvoorwaarden en het CAO goed door, zodat je weet waar je over praat, ik denk niet dat je zomaar ontslag kunt nemen, heb je al overwogen een gewone baan te zoeken, dit kan best gunstig uitvallen met een WSW verklaring, je bent voor de werkgever een stuk goedkoper, dus ga daarmee eens aan de slag. Meld je dernoods ziek als het werk voor jou niet te doen is, maar neem geen ontslag, voordat je zwart op wit hebt wat de gevolgen daarvan zijn.

Je kunt niet zo maar je contract bij sw opzeggen. Je hebt een wajong uitkering en je moet werken omdat je dat volgens de artsen dus gedeeltelijk kunt. Wel kun je met je begeleider een gesprek aanvragen om je werk te bespreken. Als je opzegt loop je het risico dat je wajong wordt stop gezet.

Je hebt een contract getekend. Daar staat ook in onder welke voorwaarden je het contract mag verbreken. Waarschijnlijk krijg je als je het contract 'zomaar' verbreekt over die uren geen uitkering meer. Neem contact op met je (wahjong) begeleider(s) en leg je probleem uit. Je kunt je probleem ook bij het bedrijf bespreken - vaak zijn bedrijven best genegen om problemen op te lossen, maar ze moeten wel weten dat er problemen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100