Krijgt de politie ook een boete voor bellen achter het stuur?

Wat voor consequenties heeft het als ook de politie de fout in gaat voor bellen achter het stuur? Zoals op deze foto. Het is niet eens goed te zien, maar wat als hij nou gewoon met zijn eigen mobiel belde, achter het stuur, krijg zo'n agent dan ook gewoon een bekeuring, of werkt dat niet zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als jij 112 belt op de snelweg tijdens het rijden, vanwege een gevaarlijke situatie, of beter gezegd, wanneer elke seconde telt. Is mij wel eens gebeurd. En je geeft dit aan tijdens het bellen. "hallo ik bel nu zelf achter het stuur..." dan zal de centralist meteen zeggen, "dat geeft niet, zegt u het maar..." Ik ga ervanuit dat dit voor de politie ongeveer hetzelfde is. Ook de politie moet zich aan de wet houden, maar wij kunnen niet beoordelen of zijn telefoontje met zijn werk te maken heeft. Ik ga er dan maar even van uit dat dit wel zo is.

In principe zou de agent bekeurd moeten worden, maar er zal geen collega zijn die aan "matennaaierij" zal gaan doen! De Politie staat niet boven maar NAAST de wet!

De cops hebben dikwijls allerlei beroepsmatig ontheffingen, zodat ze bijvoorbeeld harder mogen rijden dan voor jou en mij toegestaan is. 't Zou me niks verbazen als ze ook een ontheffing hebben voor bellen tijdens 't rijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100