Ik heb twee glasbakken pal achter mijn huis staan. Ze veroorzaken enorm veel overlast. Mag dat zomaar? Er zijn toch grenzen aan geluidsniveaus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor het plaatsen van een glasbak is een vergunning nodig. In de vergunning staan de voorwaarden omschreven, waar aan voldaan moet worden. U kunt de overlast bij de gemeente melden en vragen of er een onderzoek naar deze overlast gedaan kan worden. Tevens kun u de vergunning voor het plaatsen van de glasbak opvragen bij de gemeente ( WOB verzoek).

Ja, er zijn wel grenzen aan geluidsniveaus. Maar worden die ook overschreden? En woon je in de buurt van een grote supermarkt, of bij een winkelcentrum, dan kun je die dingen daar verwachten. Het normaal gebruik van glasbakken hoeft echt niet zo veel herrie te veroorzaken. Bij mij in de stad staan overal glasbakken. De gemeente zegt: Om geluidsoverlast te voorkomen, vragen we u om alleen overdag, van 8.00 tot 20.00 uur, gebruik te maken van de glascontainers. Voor het melden van overlast moet je dus bij je eigen gemeente zijn. En het mooiste zou zijn als je een klacht zou indienen, met ondertekening door een heleboel buurtbewoners, die de klacht delen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100