Mag je als vrouw je aanmelden bij een schietvereniging? En moet je een bepaalde leeftijd hebben om bij een schietvereniging te mogen?

Mijn ex-vriend is nu 15 en was toen hij zich aanmeldde 14 of 13, maar moet je een bepaalde leeftijd hebben om bij een schietvereniging te mogen en mag je als vrouw nou wel of niet bij een schietvereniging?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor: er geen wettelijke minimum leeftijd bestaat om schietsport te mogen beoefenen? http://www.knsa.nl/spreekbeurt_pag.asp?PaginaCode=1.4.4 En het geslacht heeft er ook niks mee te maken

Je mag als vrouw lid worden, of de vereniging moet andere regels hebben. Als minderjarige moet je toestemming van je ouders hebben. Ik zou zeggen: informeer eens bij de club waar je heen wilt, die kunnen je hun regelement laten zien, daarin staat alles vast

Junioren Het doel van de afgifte van een VOG is dat uitsluitend nieuwe leden worden aangemeld en over een KNSA-licentie kunnen beschikken, indien zij niet voorkomen in de justitiële registers. Er is geen wettelijk vastgelegde minimumleeftijd voor het gebruik van vuurwapens. Dat betekent dat ook junioren (jonger dan 21 jaar) gebruik kunnen maken van vuurwapens. Bovendien geldt ook bij junioren het uitgangspunt en principe dat geen junioren lid van een schietvereniging kunnen worden indien zij strafbare feiten gepleegd hebben. Gezien echter de procedure voor de aanvraag van een VOG en de daaraan verbonden financiële consequenties zal de drempel voor het lidmaatschap van een schietvereniging hoger worden indien de overlegging van een VOG vereist wordt. Bovendien is het te verwachten dat niet alle junioren zonder meer bij schietverenigingen gebruik maken van vuurwapens. Het adagium van schietverenigingen is in zijn algemeenheid dat pas vanaf 16 jaar en ouder, het gebruik van vuurwapens geoorloofd is. Uiteraard geschiedt dat onder begeleiding, met gebruikmaking van een verenigingswapen. Vanuit die gedachte is het gerechtvaardigd een Verklaring Omtrent het Gedrag te verzoeken voor die schutters van 16 jaar en ouder, die nieuw worden aangemeld, alsmede die schutters die in het desbetreffende jaar van aanmelding de 16-jarige leeftijd zullen bereiken. Een Verklaring Omtrent het Gedrag kàn worden aangevraagd vanaf een leeftijd van 12 jaar.

Bronnen:
http://www.knsa.nl/leden/vog.asp

Als je niet met een vuurwapen maar met een luchtgeweer of pistool wilt schieten kan dat al vee eerder. Ik ken lui van 8 jaar die al luchtgeweer schieten op een vereniging, en terecht want zo kun je al snel toppertjes leren schieten en gereedmaken voor topniveau wedstrijden. Man of vrouw maakt helemaal niets uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100