Hoe kun je internet oplichters voorgoed het zwijgen opleggen?

Ik probeer al maanden een oplichter aan te geven bij Marktplaats, maar dit figuur opent doodleuk steeds opnieuw een account. Hij/zij bedient zich van echt uitziende websites en waar eerst nog de kvk nummers van bonafide bedrijven werden misbruikt, zijn nu zelfs ook deze op naam van de oplichter gezet. Ik vraag me echt af hoe dat kan en of de kvk geen strenge inschrijfprocedure heeft.

Het is niet zo dat ik iemand onterecht aan de schandpaal wil nagelen met deze vraag, maar dat het hier oplichting betreft is me al drie keer meegedeeld door Markplaats.nl
[naam website verwijderd door de moderatie van Goeievraag]

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan u melden aan de politie die wel weet wat ermee aan te vangen. In Belgie is dat ecops. In Nederland kan dat bij nederlandveilig.

Bronnen:
http://www.nederlandveilig.nl/veiligintern...
https://www.ecops.be/webforms/Default.aspx

Op de site gebruikt hij een btw nummer! dus even melden bij de belastingdienst. Dat wens je je vijand niet toe, maar met dit soort oplichters hebben we even geen medelijden, toch?

Heb je al eens geprobeerd aangifte te doen? Verzamel al het bewijs dat je hebt, ook dat van die kvk nummers en ga er eens mee naar het politieburo.

Neem met "mijn politie" contact op: meldpunt internetoplichting , je kan hier online aangifte doen. https://www.mijnpolitie.nl/aangifteio.shtmlHet Meldpunt Internetoplichting U kunt van een e-mail adres, telefoonnummer of bankrekeningnummer van een (ver)koper controleren of deze bekend zijn bij de politie. DIt kan je ook doen op deze site. Op de site van jurofoon staat ook welke stappen je evt kan ondernemen. http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=2841

niets, of verdraaid weinig helaas. MP staat een beetje bekend om het niet ingrijpen als het gaat om oplichters die op grote schaal te werk gaan. zo ook de oplichters uit kameroen die met uggs, chihuahua's, main coons, en weet ik veel wat keer op keer weer een nieuw account aanmaken en zo in verschillende landen op ongelooflijk veel dergelijks sites mensen blijven oplichten. wat je kan doen is het melden door van de optie 'contact opnemen' gebruik te maken, en als je kan bieden je naam veranderen (oplichter bv) en een bod plaatsen van 99999999. maak voor alle zekerheid een printscreen van de ads of kopieer ze en sla ze op als je je hier verder in wil verdiepen en de strijd aan wil gaan. zo ook met mailtjes: je kan contact zoeken en mailtjes bewaren. hoe meer klachten, hoe meer info, hoe makkelijker het is om een persoon aan te pakken of gerechtelijk te laten vervolgen.

Helaas kan je er weinig aan doen dan alleen maar te melden en bewijzen te verzamelen en deze desgevraagd te overhandigen. Een jaar of wat terug hetzelfde gehad, justitie en marktplaats konden hierin niets betekenen. Moest het maar digitaal melden op zo'n politiesite. Betrokkene verkocht toendertijd oversized Sd-kaarten en dito usb sticks van een bekend merk (sony ). Dus heb ik het anders aangepakt. Ik heb toen sony nederland aangeschreven en het verhaal uitgelegt. En natuurlijk aangedikt dat hun goede naam op deze manier ter grabbel werd gegooid door dat hun producten vervalst werden. Dit vonden ze wel heel interessant, men vroeg gelijk of ik foto's ervan wilde maken ( met name van de verpakking ) en eventuele gegevens van het geboefte. En natuurlijk de link van marktplaats. Nou dat kon ik hun van alle gemakken voorzien, betrokkene runde een hotelletje bij ons in de buurt, de link was nog actief en ik had het bewijs in handen. Niet al te lange tijd daarna zijn al zijn advertenties verwijdert, zowel van marktplaats als van speurders. Ik heb nadien er nooit meer wat van vernomen. Maar al zou ik er maar één iemand er mee hebben kunnen helpen dan had mijn doel al bereikt. persoonlijke genoegdoening heb ik tot op vandaag nog niet gehad. Behalve dan een dankjewel voor de medewerking van Sony nederland en dat hij nergens meer adverteerd ( tot zover ik weet ).

Marktplaats doet niets tegen oplichters... hooguit het account sluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100