Hoelang mag het maximaal duren voor een verkeersboete via de officier van justitie kan binnenkomen?

Hallo,

Op 21/05/12 03:23 ben ik met mijn bromfiets de snelweg op gegaan. Dit omdat ik de weg naar huis kwijt was en dit de enige optie leek. Ik werd aangehouden en na een lang gesprek verklaarde de agent dat die me situatie begreep en me NIET zou bekeuren. Hij zou ze collega's bellen en die zouden me dan *veilig* thuis brengen. Dit omdat ik al 7uur achter het stuur zat opzoek naar huis ed. Hij heeft me meerderen malen BELOOFD dat ik geen bekeuring zou krijgen, ook NIET van zijn collega's. Ome agent had zijn collega's opgebelt en toen die er waren vertrok hij. Zijn collega's hielpen mij van de snelweg af om even te babbelen. Echter vonden zij het nodig om mij alsnog te beukeren... Dit terwijl ik heb aangegeven dat zijn 'collega' me had beloofd dat ze me niet zouden bekeuren. Ze collega's hebben me 100 keer verteld dat ze ook me rijbewijs kunnen innemen ed, beetje machtsmisbruik. Hoewel ik 10000x heb aangeven dat ik weet dat ik fout zit, maar dat zijn collega het begreep en niet zou bekeuren gaven ze daar geen gehoor aan.

De boete zou lopen via de officier van justitie. Nu ben ik ruim 8 weken verder en heb nog niks gehoord.. Hoelang mag een boeten onderweg zijn?... Ik wil zsm in hoger beroep tegen die 3 agenten. Misschien heeft iemand hier ook advies voor.

Weet jij het antwoord?

/2500

De beschikking die u heeft gekregen ( bekeuring in de volksmond) valt onder de wet Mulder. Bij verkeersovertredingen die onder de wet Mulder vallen behoort de CJIB-beschikking in principe binnen 4 maanden op de mat te liggen. Er zijn situaties waarbij deze termijnen overschreden mogen worden, bijvoorbeeld bij tussentijdse verhuizingen of andere omstandigheden waardoor het langer duurt om de adresgegevens van bestuurder/kentekenhouder te achterhalen. Wanneer deze termijnen worden overschreden worden kan de overtreder een bezwaar/beroepschrift indienen bij de officier van justitie. Toegevoegd na 5 minuten: Wat betreft het optreden van de agenten: uw rijbewijs had inderdaad ingevorderd kunnen worden, als er ook sprake was van artikel 5 WvW. Dat u dat verteld wordt, is geen kwestie van machtsmisbruik. Verder kan één agent, de agent, die als eerste ter plaatse was, niet voor zijn collega's bepalen, dat zij geen beschikking uit gaan schrijven. Dat mogen ze zelf bepalen. Ik vind wel, dat als een agent dergelijke toezeggingen doet, hij dat ook waar moet gaan maken. Dat zou je dus in je beroepschrift kunnen zetten. Al is er natuurlijk ook een kans, dat je de agent niet helemaal goed begrepen hebt, in alle consternatie. Wat was eigenlijk de reden dat de eerste agent vertrok en niet zelf de hele kwestie afhandelde, maar hiervoor collega's inschakelde?

Bronnen:
http://www.om.nl/vast_menu_blok/contact/vr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100