ik wil brommer gaan rijden, maar ik vind het soms nogal onduidelijk wanneer je wel en niet op de rijbaan mag rijden, kan iemand dat uitleggen?

wanneer wel in de bebouwde kom?
wanneer wel buiten bebouwde kom?
uitleg....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Binnen de bebouwde kom altijd tenzij anders staat aangegeven met een wit bord met rode 'print' die wijst dat je vanaf de weg het fietspad op moet en een blauw bord met fiets/bromfiets pad. Buiten de bebouwde kom altijd op fietspad tenzij anders staat aangegeven. Maar je moet ook een theorietoets afleggen dus daarmee zul je alles leren. S6!

Brommers met blauw kenteken.... Altijd op fietspad..geen helm verplicht... Brommers met zwart kenteken.. .binnen bebouwde kom op rijbaan.en buiten de bebouwde kom op fietspaden helm verplicht.. Voor allebei heb je brommerrijbewijs nodig..

Ik vind het altijd makkelijk om het op deze manier te onthouden: op de brommer mag je 45. Binnen de bebouwde kom mogen auto's 50. Als je dan op de weg rijd, hou je ze niet zo zeer op. Buiten de bebouwde kom mogen auto's 80. Dan ben je dus een behoorlijke hinder voor de auto's, als hun zich aan jou moeten aanpassen. Daarom moet je dan op het fietspad :) (tenzij anders aangegeven, maar dat wijst zichzelf altijd wel)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100