Moet je in nederland perse een vast woon/verblijfplaats hebben?

Stel je leeft in een camper, b.v. elke week een andere plaats. Is dan een postbus dan afdoende, of moer je perce een ergens ingeschreven zijn met een vast adres?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niks moet, ik ben ook meer dan jaar uitgeschreven geweest. Ze zeiden bij de gemeente dat ze dachten dat ik t land uit was gevlucht haha!' Het is wel nodig voor bepaalde zaken zoals belasting aangifte. Als je op een camping woont e steeds verplaatst dan is dat vast anders. Een postbus zou idd een vast "adres" kunnen zijn. Je zou het voor de zekerheid ff kunnen checken op de site van de gemeente of langsgaan ;)

Nee hoor, denk hierbij bijvoorbeeld aan dakloze ;)

Nee. Je kan je uitschrijven bij de gemeente. Die boekt jou af als geemigreerd of vertrokken met onbekende bestemming. Overigens houdt dat ook in dat je geen aanspraak kan maken op toeslagen van de belastingdienst of sociale voorzieningen. Voor dak- en thuisloze wordt dit vaak opgevangen door ze in te schrijven op het gemeentehuis of een zorgstichting.

Er zitten wel gevolgen aanvast. Je hebt geen recht op kinderbijslag. Je kunt je rijbewijs en id bewijs niet verlengen. En ze kunnen en mogen je konder weigeren op school. Ook is een huisarts hier niet echt blij mee. Kortom, wat zijn de voordelen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100