in sept 2014 wordt ik 65, nu prepensioen , krijg ik dan aow met partnertoeslag (geboren 1949) of komt er dan een aow-gat door het crisis akkoord ?

enorme bezorgdheid bij bruggepensioneerden door crisis akkoord

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen toeslag meer vanaf 2015 In 2015 wordt de toeslag afgeschaft. Wordt u 65 voor 1 januari 2015? Dan ontvangt u een toeslag tot uw partner 65 wordt, ook al is dat na 1 januari 2015. Wordt u 65 op of na 1 januari 2015? Dan krijgt u geen toeslag voor uw partner. Aan bovenstaande te zien,krijg je aow met partnertoeslag.

Bronnen:
http://www.svb.nl/int/nl/aow/hoogte_aow/toeslag/

Het pensioenakkoord met werkgevers en de vakbeweging wordt opengebroken. Hoe ouderen die vlak voor hun AOW-pensioen staan gecompenseerd worden, daarover is nog grote onduidelijkheid. U 'mist' een paar maanden AOW inclusief partnertoeslag gedurende de maanden dat uw AOW-pensioen later ingaat. De belofte is wel gedaan om ouderen voor het uitstel van hun AOW-pensioen te compenseren. Maar het hoe en wat is nog niet duidelijk. Ook niet of de te treffen overgangsregeling beperkt zal zijn of ruim.

Ik zit in dezelfde situatie en kreeg van mijn pensioenfonds het volgende antwoord:Het wetsvoorstel heeft geen gevolgen voor uw al opgebouwde pensioen. Uw al opgebouwde pensioen blijft ingaan als u 65 jaar wordt, tenzij u er zelf voor kiest om het eerder of later in te laten gaan. Het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) kan wel besluiten om in de toekomst pensioen te laten opbouwen met een ingangsleeftijd van 67 jaar. Het bestuur neemt dit mee in haar besprekingen over een nieuwe pensioenregeling. Maar het bestuur van PFZW kan op dit moment nog geen besluit nemen. Het begrotingsakkoord 2013 is vooralsnog een voornemen en de wetsvoorstellen moeten nog worden aangenomen door de Eerste Kamer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100