Wat is de IVA?

Ik ben nu 1 1/2 jaar ziek.Mijn arbo-arts heeft op papier gezet dat ik nu en in de toekomst gezien het ziektebeeld niet meer kan werken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

IVA staat voor Inkomensverzekering volledig en duurzaam arbeidsongeschikten. Wat is de IVA en wie komen ervoor in aanmerking? In de link wordt de hele wet op eenvoudige wijze uitgelegd.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/verzekering/22...

Met de nieuwe WIA (die in plaats van de WAO is gekomen) zijn er twee verschillende regelingen. De eerste is de WGA, dat is de regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. De tweede is de IVA, dat is de Inkomensverzekering Volledig en duurzaam Arbeidsongeschikten. Er wordt in de nieuwe wet dus een groter onderscheid gemaakt tussen die mensen die gedeeltelijk kunnen werken, of met aanpassingen of begeleiding kunnen werken, óf bij wie in de toekomst herstel te verwachten is, en die groep mensen die echt niet meer kunnen werken, en die dat waarschijnlijk in de toekomst ook niet zullen kunnen. Je bedrijfsarts verwacht dus dat jij helaas met jouw ziektebeeld, ook in de toekomst, niet meer zult kunnen werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100