Kun je ook 2 of meerdere advocaten tegenlijk laten komen als je bijvoorbeeld een zaak hebt of je bent aangehouden en je zit op het bureau?

Zou dit eventueel ook op pro-deo basis kunnen ?

Toegevoegd na 19 minuten:
Gelieve moderator dit niet te sluiten, ben het zat dat iedere vraag van mij direct gesloten word door een of andere stomme reden ?! Hou toch eens lekker op joh

Weet jij het antwoord?

/2500

ja dat kan, echter niet op pro deo basis. Afhankelijk voor het feit waarvoor je bent aangehouden zal er in eerste aanleg een gratis of niet gratis advocaat worden verzocht. deze dient binnen een maximum gestelde tijd van twee uren aanwezig te zijn. Heb je een eigen advocaat of meerdere dan kan je die vragen, echter dan ook binnen de max. grens van twee uren.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Salduz-arrest

Ze laten komen mag altijd, of ze allebei worden toegelaten bij een verhoor is afhankelijk van de opsporingsinstantie, er wordt in wetgeving slechts gesproken over het bij laten staan door een raadsheer. Per aanklacht wordt er in eerste instantie slechts 1 advocaat per aanklacht als zijnde pro-deo aangemerkt, bij gecompliceerde zaken kan een tweede advocaat aan de zaak op pro-deo basis worden toegevoegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100