Kun je bij het aangaan van een lidmaatschap via website ook gebruik maken van een afkoelingsperiode?

Gisteren ben ik via een website lid geworden van een vereniging, maar na mij wat meer te hebben ingelezen op de website en in het forum blijkt dat dit toch niet echt iets voor mij is.

Ik heb gekozen voor een acceptgiro die ik met ca. 5 dagen in de bus kon verwachten. Ik vraag mij dus nu af of ik hier ook gebruik mag maken van de afkoelingsperiode van 7 dagen om het lidmaatschap ongedaan te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het gaat hier niet om een consumentenaankoop of een contract voor levering van diensten en valt dus niet onder de zogenaamde colportagewet. Neen men heeft geen recht op de zogenaamde afkoelingsperiode. Mogelijk dat u in overleg et de ledenadministratie de aanmelding toch ongedaan kunt maken.

Je hebt in feite niets gekocht, maar wel een overeenkomst op afstand afgesloten. Hiervoor geldt een bedenktijd van 7 dagen. ( art. 7:46d lid 1 jo.art. 7.46i lid 1 en 6 BW). De aanbieder moet hier op wijzen in zijn website. Indien hij dit verzuimt, heb je volgens het recht geen 7 dagen, maar 3 maanden bedenktijd. Als je laat weten dat je wilt stoppen, wordt dit als ontbinding gezien. Evtl. materiaal dat je is toegestuurd moet je dan wel op eigen kosten terugsturen.

Bronnen:
http://www.edwardbruheim.nl/nl/blog/220/ge...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100