Is het gebruikelijk wanneer je onder bewind staat dat je bewindvoerder dan ook al je gegevens krijgt van je eigen giro?

bedoel dan oa het pasnr. van de giropas (reg.nr) waar dus het huishoudgeld op wordt gestort, dus priverekening Waarom moest hij dan al die gegevens hebben en de giro inlichten, dit buiten de beheerrekening dan he..Ik ben niet geestelijk gehandicapt of zo .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Soms is een rekeninghouder door omstandigheden niet in staat om zijn financiën te regelen. Een bewindvoerder behartigt de belangen van de rekeninghouder en beschikt over zijn rekening. De bewindvoerder heeft dezelfde bevoegdheden als de rekeninghouder en mag - anders dan bij een machtiging - producten aanvragen en wijzigen. Ook kan de bewindvoerder bepalen welke bevoegdheden de rekeninghouder zelf mag uitoefenen. De rechtbank stelt een bewind in over één of meerdere bezittingen en benoemt een bewindvoerder. Dit wordt vastgelegd in een beschikking.

Bronnen:
https://www.ing.nl/particulier/klantenserv...

Ook al bent u niet geestelijk gehandicapt en mag u de meeste dingen gewoon zelf doen, de bewindvoerder moet inzage hebben in uw totale financiële middelen, daar hoort ook uw zogenaamde prive rekening bij. Ook uw andere post zal via de bewindvoerder lopen en is hij gerechtigd alles wat hem bereikt te openen en te lezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100