Mag je twee parkeerboetes uitschrijven binnen een half uur voor hetzelfde feit?

We kregen een parkeerboete omdat we op een taxiparkeerplek hadden geparkeerd zonder het in de gaten te hebben gehad. De eerste boete kregen we om 23:45 en de tweede om 00:15. Totaal 170 euro boete. Er waren 15 plekken voor taxi en het we hebben geen een taxi gezien. Ook is de auto niet verplaatst in die tijd. Mogen zij twee boetes utischrijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij kennen we hier het principe dat je niet twee keer veroordeeld kan worden voor hetzelfde feit. Dus nee. Het probleem is dat jij moet bewijzen dat dit hetzelfde feit betreft en dat de auto niet verplaatst is geweest. Hoewel je naar mijn idee in je recht staat vrees ik dat je het niet zal krijgen

Je moet dat aanvechten. Je kan niet 2 maal gestraft worden voor hetzelfde feit. Dat rechtsprincipe heet 'non bis in idem'. Een briefje volstaat meestal.

Tenzij er iets belangrijks verandert mogen ze je niet 2x bekeuren. en hee de datum veranderde dus de boete is terecht hoe lullig het ook is

Hallo, Ik heb hetzelfde gehad met mijn fietslicht. Ik had 's Ochtends een boete gekregen omdat ik geen licht op mijn fiets aanhad, en die het ook niet deed. Nog geen 5 minuten later krijg ik dezelfde boete (van een politieagent verderop). Ik doe mijn verhaal, laat mijn 1e bon zien, maar toch schreef hij de bon uit. Het rare van dit verhaal is, dat ik met de fiets aan de hand ben gaan lopen na de 1e bon! Ik kreeg dus een 2e bon omdat ik volgens hem nog steeds onveilig was voor op de weg. Ik snap het hele stelsel eigenlijk niet. De 1e politieagent zei dat ik maar met de fiets aan de hand naar school moest lopen. Dit had ik braaf gedaan, maar dan krijg ik alsnog die 2e boete. Ben ik potverdorie ook nog naar school gelopen ;) Ik ben de volgende dag naar het politiebureau geweest, verhaal uitgelegd en na een tijdje mijn geld teruggekregen. Dit ging echter niet gemakkelijk. In principe ging het mij ook niet om het geld, het ging me er meer om, om mijn gelijk te krijgen. Ik zal als ik jou was het hier zeker niet bij laten, en het alsnog gaan aanvechten/melden. Het zal inderdaad tijd gaan kosten, en misschien levert het niets op. Nouja, niet geschoten is altijd mis.

Wat ik heb geleerd is dat je PER dagdeel maar een parkeerboete kunt krijgen. Omdat je de eerste boete om 23:45 hebt gekregen krijg je de 1e boete. En om 00.15 (na 00.00 is het weer een nieuwe dag) krijg je de 2e. Ik kan het ook fout hebben, maar dit is lange tijd zo geweest bij mij in de omgeving. Als je een boete kreeg ergens, laat je je auto tot de dag voorbij is op dezelfde plaats. Je hebt er eigenlijk voor betaald (je boete).

Goede vraag. De vraag"mag je uitschrijven" moet je m.i. eigenlijk aan parkeerbeheer stellen of zij dat mogen want die schrijven de boetes uit. Ik neem tenminste niet aan dat het een politieboete is,maar dat kun je op de bon lezen. Zou eerst of desnoods in de brief ook vragen of het terecht is dat boetes met een tussenruimte van een half uur worden uitgeschreven

Algemene wet Bestuursrecht: Afdeling 5.3.2. Last onder dwangsom Artikel 5:31d Onder last onder dwangsom wordt verstaan: de herstelsanctie, inhoudende: a. een last tot geheel of gedeeltelijk herstel van de overtreding, en b. de verplichting tot betaling van een geldsom indien de last niet of niet tijdig wordt uitgevoerd. Artikel 5:32 1. Een bestuursorgaan dat bevoegd is een last onder bestuursdwang op te leggen, kan in plaats daarvan aan de overtreder een last onder dwangsom opleggen. 2. Voor een last onder dwangsom wordt niet gekozen, indien het belang dat het betrokken voorschrift beoogt te beschermen, zich daartegen verzet. Artikel 5:32a 1. De last onder dwangsom omschrijft de te nemen herstelmaatregelen. 2. Bij een last onder dwangsom die strekt tot het ongedaan maken van een overtreding of het voorkomen van verdere overtreding, wordt een termijn gesteld gedurende welke de overtreder de last kan uitvoeren zonder dat een dwangsom wordt verbeurd. Artikel 5:32b 1. Het bestuursorgaan stelt de dwangsom vast hetzij op een bedrag ineens, hetzij op een bedrag per tijdseenheid waarin de last niet is uitgevoerd, dan wel per overtreding van de last. 2. Het bestuursorgaan stelt tevens een bedrag vast waarboven geen dwangsom meer wordt verbeurd. 3. De bedragen staan in redelijke verhouding tot de zwaarte van het geschonden belang en tot de beoogde werking van de dwangsom. ___________________ Art.5:32b,lid 1 is bij u van toepassing. U ziet daar staan "bedrag per tijdséénheid", daar wordt dagdeel (5uur) mee bedoelt. U moet immers de tijd hebben om uw fout te herstellen in alle redelijkheid. Dus een "bis in idem"gevalletje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100