Vallen 2 XTC pillen onder de gebruikershoeveelheid als je gepakt word bij feesten?

Stel je staat bij de ingang van een feest en je probeert 2 XTC pillen mee te nemen ( of smokkelen zou je het kunnen noemen ) en je word betrapt.

Bij welke hoeveelheid mag je na inbeslagname nog wel door feesten zonder proces verbaal en bij welke hoeveelheid word je aangehouden?

Op internet zie ik 1 pil staan, maar af en toe ook 2 en vrienden zeggen ook 2

Weet jij het antwoord?

/2500

XTC si harddrugs en daar is geen 'gebruikershoeveelheid'. Strafbaarheid XTC XTC valt in Nederland onder de externe link: Opiumwet in de categorie harddrugs. Het produceren, verhandelen en bezit van XTC is verboden en wordt streng bestraft. De productie van en handel in XTC zijn zeer aantrekkelijk voor criminelen in Nederland, omdat de productiekosten laag zijn. In kleine laboratoria kunnen in korte tijd grote aantallen XTC-tabletten worden gemaakt. Naast kleine laboratoria worden overigens ook steeds meer grote professionele labs ontdekt. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drugs/harddrugs/xtc Risico's harddrugs Voorbeelden van harddrugs zijn XTC, heroïne, cocaïne, opium, speed en LSD. Ongeveer 32.000 jongeren en jong volwassenen gebruiken cocaïne, en ongeveer 40.000 mensen gebruiken XTC. Het gebruik van heroïne neemt de laatste jaren af. Straffen op gebruik en handel in harddrugs Hieronder voorbeelden van straffen rondom bezit, handel, verkoop en productie van harddrugs. Feit: Een volwassene bezit meer dan 0,5 gram harddrugs voor persoonlijk gebruik Straf: Maximumstraf van 4 jaar gevangenisstraf en/of € 67.000 boete http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drugs/harddrugs

Voor 2 pillen doet niemand moeilijk. De politie gaat je hiervoor niet zien als een dealer hoor. Maar ja hoe ga je dan ook oit betrapt worden op 2 pillen?

Het in bezit hebben van XTC is sowieso een strafbaar feit! Dus twee of maar één pil maakt niets uit. Wanneer men op dat moment dat jij gesnapt wordt vind dat de regels gehandhaafd moeten worden hang je.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100