stel: mijn auto ontploft doordat 4 gozertjes met vuurwerk erbij liepen te klooien en zij overlijden door de ontploffing, wat kan er gebeuren?

juridisch gezien
PS: gelukkig is dit nooit gebeurt en zal het hopelijk niet gebeuren, maar ik vroeg me af wie er nu juridische stappen zou kunnen zetten of verwachten..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jij zou de ouders aansprakelijk kunnen stellen (wa verz). Maar dan moet zijn bewezen dat door hun toedoen jouw auto is ontploft. De ouders zouden jou aansprakelijk kunne stellen, maar moeten dan aannemelijk gaan maken dat anders als door toedoen van hun kinderen de explosie is ontstaan, bijvoorbeeld door een niet deugdelijke auto, of door toedoen van overige(n). Kan dus een hoop ellende geven. Het klooien is dus in dit geval heel belangrijk net als de leeftijd van de gozertjes, zijn de kinderen bijvoorbeeld wel in staat geweest om de actie die voortvloeit uit hun daad van te voren te overzien.

Jij kan juridische stappen ondernemen naar de ouders van de kinderen om de schade aan jouw auto op hun te verhalen. Dat hun kinderen hierbij om het leven kwamen maakt juridisch niet uit. Vanuit emotioneel opzicht natuurlijk wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100