Ik moet mijn vriendin mede bestuurder maken van mijn auto om een parkeervergunning aan te kunnen vragen. Hoe doe ik dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Klopt het dat je in België woont? Want in Nederland is dit niet gebruikelijk. In België kun je wel officieel een medebestuurder aanwijzen, dit t.b.v. je verzekering. Voor de aanvraag van de parkeervergunning kun je dan je polis, waarin staat dat je vriendin medebestuurder is, gebruiken om aan te tonen dat zij de officiële medebestuurder is van de auto. Toegevoegd na 21 uur: Bel eens met de afdeling Parkeren van de betreffende gemeente om deze vraag voor te leggen, zij kunnen je meer vertellen. Maar voor zover ik weet is dit niet mogelijk. De enige manier om toch die vergunning op jouw auto te krijgen is door je als bewoner in te schrijven op haar adres of door de auto op haar naam te zetten. Op zich is het ook vrij logisch dat dit niet zomaar mogelijk is, anders zouden een hoop automobilisten dealtjes afsluiten met bewoners van binnensteden om via omwegen een voordelige parkeervergunning te krijgen, en parkeer-belemmerende maatregelen in binnensteden zijn er niet voor niets, er is een enorme schaarste aan parkeerruimte.

Volgens mij kun je ook in Nederland bij je verzekering aangeven wie er medebestuurder is. Houd er wel rekening mee dat dit gevolgen kan hebben voor de kosten van je verzekering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100