Mag een verhuurder de waarborgsom verrekenen met Eneco energie na een huuropzegging? Huurprijs was inclusief G/W/L. Staat niet duidelijk in m'n contra

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jij steeds netjes je huur hebt betaald, dan heb je recht op het terugbetalen van de waarborgsom. Vanzelfsprekend, inclusief is inclusief, ook als het niet zo duidelijk in je contract staat. Maar, als jij al de huur hebt opgezegd en geen huur meer betaalt, terwijl de vaste lasten voor de huurbaas gewoon doorgaan, dan kan ik me voorstellen dat hij de waarborgsom verrekent met geld dat hij nog van jou zou moeten krijgen. In dit geval weet ik niet genoeg, dus ik kan je daar geen duidelijk antwoord op geven.

Nee. Bij een huurprijs inclusief kan dit niet. Alleen wanneer de huurprijs is opgesplitst in een deel huur en een voorschot voor G/W/L kan dit wel. Er moet dan worden aangetoond wat je werkelijke verbruik en kosten zijn (geweest). Je kan dan ook geld terug krijgen wanneer je zuinig bent geweest.

Ja Het contract is afgesloten voor woning inclusief gas, water en licht (nutsgoederen). Als de huurpenning niet geheel voldaan is en / of de nutsgoederen niet voldaan zijn mag de verhuurder dit inhouden op de waarborgsom. Als in het contract is opgenomen dat de nutsgoederden variabel zijn en er om een bepaalde tijd de kosten verrekend zullen worden mag ook de openstaande kosten verrekend worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100