Ben je verplicht om een bankrekening te hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, is in principe niet verplicht. Wel kun je gedwongen worden om een rekening te openen, omdat je anders niet aan het betalingsverkeer kunt deelnemen. Zo betalen de meeste werkgevers het salaris niet meer contant uit, kun je op sommige plekken niet meer contant betalen, alleen nog per chipknip etc.

nee niet verplicht. maar tegenwoordig gaat wel alles met de bank waardoor je gedwongen wordt om er toch een te hebben.

Als je geld wilt ontvangen van je werkgever of een uitkeringsinstantie dan is het hebben van een bankrekening verplicht.

Je hebt in theorie niet de plicht om een bankrekening te hebben. Dat wil zeggen: je krijgt geen boete omdat je geen bankrekening hebt. In de praktijk is het - zodra je niet meer bij je ouders woont - wel verplicht om een bankrekening te hebben. Je moet namelijk inkomen hebben om te kunnen voorzien in je levensonderhoud. Hierdoor zul je een bankrekening hebben waar je werkgever of uitkeringsinstantie je geld stort. Een andere verplichting is die om een zorgverzekering te hebben. De zorgverzekering kan ook niet contant betaald worden dus daarvoor heb je al minimaal een bankrekening nodig. In theorie is het dus niet wettelijk verplicht, maar in de praktijk kun je niet zonder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100