Huisgenoot richt vernielingen aan, slaat een andere huisgenoot en uit doodsbedreigingen, wat te doen?

Dit alles gebeurde nadat mijn huisgenoot dagelijks zijn vriendin en klein kind van een jaar of 2 hier binnen liet en ook liet overnachten. Ik maakte daar toen melding van richting de verhuurder omdat ik snachts wakker werd gehouden door het huilen van het kind. De verhuurder nam hierna telefonisch contact met hem op en sprak hem hierop aan, mijn huisgenoot draaide toen gelijk door en stelde zich meteen agressief op tegen alle mensen in dit huis en vandaag begon hij ook met spullen door het huis te smijten en viel hij een van mijn andere huisgenoten fysiek aan. Deze persoon is in het verleden regelmatig in aanraking geweest met de politie en heeft naar mijn weten ook een indicatie voor zijn agressie. Ik voel mij momenteel niet echt veilig thuis en zou graag willen weten hoe ik het verder aan zou kunnen pakken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De navolgende zaken dienen te gebeuren: Melding verhuurder; Deze dient ervoor zorg te dragen dat het woongenot niet verstoord wordt, hij zal dus de "dader" moeten verwijderen uit het pand. Melding politie; Hier is in ernstige mate sprake van vernielingen, bedreigingen en fysiekgeweld, zaken die de politie dient af te handelen. Melding AMK (Algemeen Meldpunt Kindermishandeling) Als een kind de hele nacht ligt te huilen is er sprake van verwaarlozing, Jeugdzorg ontfermt zich graag over een dergelijk gezin waar geweld aan de orde van de dag is.

Ik zou de verhuurder op de hoogte stellen van dit gedrag. En kijken wat deze ermee kan doen. Als de persoon echt agressief wordt dan zou ik de politie bellen voor je eigen veiligheid

Aangifte doen van bedreiging bij de politie.

Doe wel aardig tegen hem voor de schijn, maar heb wel een honkbalknuppel klaar liggen in je slaapkamer voor als hij jou midden in de nacht aanvalt. En een deurketting/alarm op zetten. Jammer dat je geen huisdieren mag hebben, ik zelf had gekozen voor een herdershond of sint-bernard =) Met veiligheid kun je niet gokken. En intussen even de aangifte-behandeling afwachten bij de politie.

Om eerlijk te zijn vind ik het niet helemaal reeel dat je niet in eerste instantie de moeite nam een gesprek met je huisgenoot zelf aan te gaan. Je had hem na de eerste nacht kunnen vertellen dat je de hele nacht wakker hebt gelegen en hem kunnen vragen of alles goed is met zijn kleinkind en niet ziek is. Dan zou je interesse wekken en heeft hij de kans jou beterschap te wensen en geef jij hem nog een 2e kans. Nu heb je meteen zonder overleg de verhuurder gebeld en ik kan me voorstellen dat hij dit niet leuk vind en jou niet meer vertrouwd. Dat is natuurlijk geen reden tot vernieling van je spullen en dit zal ik hem zeker vertellen en hem vertellen dat je dit bij de politie gaat melden en laat alles achter zoals hij dat heeft aangericht. Probeer volgende keer eerst zelf te handelen en pas derden inschakelen als je het nodig is. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100