Waar wordt een proces verbaal naar toe gestuurd?

Onlangs ben ik door rood gereden. Door een surveillanceauto van de politie werd ik staande gehouden en werd er een proces-verbaal uitgeschreven.

De auto waarin ik reed is een lease-auto van iemand anders. Waar wordt de boete (€189) heen gestuurd? Naar het adres dat bekend is op mijn rijbewijs of naar de auto-eigenaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar het adres dat op jouw rijbewijs staat. Jij hebt immers de overtreding gemaakt en het maakt niet uit in welke auto dat is geweest. De verhuurder van die auto heeft niets met dit alles te maken. Toegevoegd na 1 minuut: Vergelijk dit met vrachtauto's. Als er een vrachtwagenchauffeur door rood reed is het een beetje raar als het bedrijf het proces verbaal krijgt. De chauffeur krijgt dan het proces verbaal en dat is in jouw situatie precies hetzelfde.

Ik dacht? Betalen verkeersboete. De kentekenhouder is verplicht deze boetes te betalen. Eventueel kunt u afspreken dat de bestuurder deze aan u terugbetaalt. Zet dat zwart op wit.Bron ANWB rechtshulp. groet

Bronnen:
http://www.anwb.nl/rechtshulp,/in-het-verk...

Ben zelf ook lease rijder. Ik krijg ze normaal achteraf van de leasebedrijf. Echter als je staande gehouden wordt en ze vragen je adres (want adres op rijbewijs hoeft niet te kloppen) dan sturen ze hem rechtstreeks na controle GBA waar je in staat met juiste adres. Dus of naar het leasebedrijf die hem dan stuurt naar de volgens lease bedrijf zijnde bestuurder. En anders rechtstreeks.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100