In gemeenschap van goederen trouwen, is de weder partner dan aansprakelijk voor de (verzwegen) gemaakte schulden voor de huwelijksdatum?

Stel ik heb 10.000,- schuld maar ik verzwijg dat voor mijn partner. nu gaan we trouwen in gemeenschap van goederen. Kan een schuldeiser dan mijn partner OOK aansprakelijk stellen voor de gemaakte schuld VOOR het huwelijk? Of alleen voor gemaakte schulden Binnen het huwelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

als u trouwt in gemeenschap van goederen vormen daarna de positieve en de negatieve saldo's van beide personen één pot. de schulden die een van de twee al voor het trouwen heeft, komen dan ook voor rekening van de ander. Toegevoegd na 1 minuut: in het voorbeeld: de 10.000 kan dan ook gevorderd gaan worden op uw partner.

In een aantal opzichten is het huwelijk gewoon een privaatrechtelijk contract. Ontbinden of nietig laten verklaren op grond van dwaling of bedrog kan (helaas) niet. Al heb je een miljoen schuld, die gaat gewoon mee in de gemeenschap van goederen. Geldt overigens ook voor verzwegen kapitalen op een zwitserse bank. Om maar wat te noemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100