is er een rede waarom wij in nederland bij het tanken niet gewoon vooraf betalen?

Er zijn wel benzine stations waar je vooraf moet betalen zoals bijv tango (als ik me niet vergis) maar waarom doen ze dat niet overal?

Ik snap het namelijk niet, want dit doorrijden zonder te betalen is al heel lang aan de orde.
Toen ik zo'n 6 jaar terug bij een pompstation werkte kwam het iedere dag wel voor en blijkbaar is het nog niet opgelost
en nu is er zelfs een dode gevallen.
Is het zo'n gedoe om ervoor te zorgen dat mensen voordat ze gaan tanken betalen?
Zie ik iets over het hoofd waardoor betalen voor het tanken niet gebeurt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij Shell heeft men het vooraf betalen proberen in te voeren. Na enkele klachten van klanten en aandacht van RTV Rijnmond, besloot Shell de maatregel terug te draaien. Het systeem van vooraf betalen wordt als te klantonvriendelijk beschouwd.

Bronnen:
http://www.tankpro.nl/brandstof/2011/08/19...

als mensen vooraf betalen, is er voor hun niet meer de noodzaak, om de shop in te gaan, om af te rekenen. Dit is nadelig voor de pomphouders, omdat veel mensen in de shop nog snel wat impulsaankopen doen, qua eten en drinken. Sterker nog, de shopverkoop is de grootste inkomstenbron voor de shophouders. wordt veel meer op verdiend dan op de brandstoffen.

-het is lastig met contant betalen. -de opbrengt van de winkel zal naar beneden gaan, want de meeste aankopen zijn impulsaankopen en als je al betaald hebt ga je niet nog een keer naar binnen om snoep te halen. Op die opbrengst maken de stations de meeste winst. Af en toe een doorrijder is dus goedkoper dan extra personeel of bijvoorbeeld slagbomen en beter dan het verlies door minder omzet in de winkel.

Hoe wil je van tevoren bepalen hoeveel brandstof in je tank gaat? Mij is dat nog nooit gelukt. Bij vooraf betalen moet je eerst naar de kassa om bv. €100 te geven, reçuutje krijgen, dan tanken en nog weer terug voor het wisselgeld. Die rompslomp kost heel veel tijd en geld. De enige manier die werkt is zoals de onbemande nachtpompen het doen waar je vooraf betaalt met een creditcard. Maar die heeft niet iedereen.

Als jij bv een huurauto hebt en die moet je weer inleveren met een volle tank . Hoe weet je dan hoeveel liter er in gaat ? Wat zij wel kunnen doen is gaan werken met een soort van slagboom en waar je eerst jou bonnetje in moet stoppen en dan hun reis kunnen vervolgen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100