Mag er in Nederland op fazanten worden gejaagd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat mag Toegevoegd na 5 minuten: Op een haan mag je van 15 oktober t/m 31 januari jagen, op een hen van 31/10 t/m 31/12.

Bronnen:
http://www.jagen.nl/jacht/h11/jachtuitrusting.html

Vogels in Nederland zijn beschermd en het is verboden om ze te doden. Op dit verbod zijn echter een paar uitzonderingen. Er mag wel gejaagd worden op een beperkt aantal wildsoorten waaronder de fazant en de wilde eend. Maar niet alleen voor de plezierjacht mogen vogels gedood worden; soms is dat ook mogelijk wanneer vogels veel overlast en schade veroorzaken, zoals de grauwe gans in sommige landbouwgebieden. Er wordt dan gesproken van schadebestrijding. Wanneer getracht wordt om de grootte van de populatie terug te dringen spreekt men van populatiebeheer. Voor het doden van vogels geldt een uitgebreid pakket aan regels. Ik heb een link toegevoegd waarin die regels staan.

Bronnen:
http://www.vogelsendewet.nl/Thema/Jacht_en...

Op het moment dat men overlast ondervind van welke diersoort dan ook, wordt er een regel toegepast die toestaat om tot de overlast is verdreven te jagen op wat dan ook. Kijk naar wat er gebeurt in de wereld de jager schiet, ongevraagd. Live with it.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100