is scholier een burgerlijke staat, of een leeftijd?

ik heb een klacht ingediend bij het cgb, en nu zijn ze wel oordeelbevoegd als het over burgerlijke staat gaat en niet als het over leeftijd gaat.
maar de verweerder discrimineert scholieren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Scholier is geen burgerlijke staat, en ook geen leeftijd. Scholier is hooguit als 'beroep' te zien. Er zijn namelijk altijd jongere en oudere scholieren, en er zijn gehuwde en ongehuwde scholieren (nou ja, niet zoveel gehuwde natuurlijk). Maar de burgerlijke staat is gewoon of je al dan niet getrouwd bent, of getrouwd bent geweest. Toegevoegd na 5 minuten: Wikipedia zegt het volgende over dit onderwerp: Burgerlijke staat is de formele positie van een mens in de zin en betekenis van het burgerlijk wetboek. Te onderscheiden vallen huwelijkse staat, partnerregistratie (geregistreerd partnerschap); de zogenaamde wettige dan wel onwettige afstamming; meerder- of minderjarigheid, eventuele curatelestelling, specifieke situaties van voogdij of ouderlijk gezag en nationaliteit. Het opzettelijk onzeker maken van iemands afstamming (onder andere door naamswijziging) en bigamie zijn verduisteringen van burgerlijke staat en daaronder strafbaar gesteld. De Nederlandse grondwet verbiedt Ongelijke behandeling op grond van burgerlijke staat (art. 1 van de Nederlandse grondwetbij de arbeid en beroepsuitoefening, het aanbieden van goederen en diensten en bij het geven van advies over school- en beroepskeuze. Direct onderscheid naar burgerlijke staat is altijd verboden tenzij de wet zelf een uitzondering maakt. Indirect onderscheid op grond van burgerlijke staat kan objectief gerechtvaardigd zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Burgerlijke_staat

Geen van beide, het is een status. Je bent tegenwoordig op je 4e al scholier en dat kun je blijven tot ver in je twintiger jaren, al heet je dan ook student. Met burgerlijke staat wordt meestal bedoeld, of je gehuwd of ongehuwd bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100