Heb je als buitenechtelijk kind ook recht op een deel van de ervenis ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja als buitenechtelijk kind heb je altijd recht op een deel van de erfenis. Als vader het kind heeft erkend en/of het staat in het testament, dan is het duidelijk. Maar ook als een kind niet is erkend, wanneer er nooit contact is geweest tussen vader en kind of zelfs wanneer een vader nooit van het bestaan heeft geweten, bestaat er recht op een deel van de erfenis. In tegenstelling tot wat sommigen hier denken. Natuurlijk moet een kind middels een DNA-test kunnen aantonen dat de overledene de vader is. Het heeft geleid tot een run op DNA-tests, want er blijken toch heel wat buitenechtelijke kinderen te zijn. Het kan er toe leiden dat hele families "op de kop" gezet worden omdat er ineens meer kinderen blijken te bestaan, en de erfenis herverdeeld moet worden. http://www.alimentatie.nl/page?2,795/Kinderen/dna-tests_leiden_vaker_tot_claims_op_erfenis http://www.hoffspoor.nl/content/3/hoffspoor/49/actualiteiten/87/voordelige-erfbelasting-ook-voor-buitenechtelijk-kind Toegevoegd na 39 minuten: Rechters wijzen claims vrijwel altijd toe, volgens dit artikel. http://vorige.nrc.nl/binnenland/article1917201.ece/www.stamos.nl

als je erkent bent, of in het testament staat wel.

Normaal gesproken wel. Maar in de praktijk is het soms lastig om je gelijk te halen en het nodig om een notaris in te schakelen. Hopelijk helpen deze links je verder.

Bronnen:
http://vorige.nrc.nl/binnenland/article191...
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/519/Ontrouw...
http://www.wijzeringeldzaken.nl/overlijden...

Als je niet erkent bent heb je geen recht op een ''kindsdeel''. Tenzij anders is vastgesteld in een testament.

bij ons in belgié is het onherroepelijk als je in het trouwboekje staat vermeld als zogenaamd aangenomen kind ...tenzij der een testament is opgemaakt in uw nadeel .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100