Hoe zit het met kinderopvang vergoeding als een ouder in therapie moet?

Kun je via je ziektekostenverzekering een vergoeding krijgen als je therapie bv van 13.00 tot en met 16.45 duurt en je tussen en naschoolse opvang nodig bent?

Of waar kun je deze kosten eventueel vergoed krijgen.....een gedeelte belastingdienst mss?

Weet jij het antwoord?

/2500

Indien dit vanuit een ziekte-uitkering is, moet je bij de uitkerende instantie UWV zijn. Werk je -naast de therapie- en heb je geen uitkering, dan moet je Kinderopvangtoeslag aanvragen via de Belastingdienst. Heb je een ww-uitkering, dan kun je een beroep doen op een aanvullende uitkering via Sociale Zaken van de gemeente.

Als je niet werkt kom je niet in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag. Ook kun je niet af en toe opvang hebben. Je zult een contract moeten afsluiten met een opvangorganisatie, en dat is voor minimaal 2 maanden. Toegevoegd na 1 minuut: Als je kind naar school gaat kun je die toch een keer na school bij een vriendje laten spelen?

Het klopt inderdaad dat wanneer je niet werk je geen kinderopvangtoeslag krijgt van de belastingdienst. Er zijn echter wel mogelijkheden om hiervoor een vergoeding te krijgen. Wanneer je een laag inkomen hebt en de therapie op voorschrift van een arts is, dan kan je bijzondere bijstand aanvragen bij jouw gemeente. Informeer hiernaar bij de sociale dienst. Ze gaan daar precies na wat jouw inkomsten en vaste lasten zijn en of je hiervoor in aanmerking kunt komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100