Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe zit de antecedentenonderzoek in elkaar tijdens de politie selectie?

None

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Wetgeving
1.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat begint al met het invullen van de formulieren die jij invult. Alle informatie die jij er op ingevuld hebt zal worden gecheckt op waarheid.

Daarna worden de landelijke politiesystemen gecheckt, om te zien of er ergens in het land een registratie van jou staat en waarom deze er staat. Als je ergens in Groningen een aanrijding hebt gehad, zal dit geregistreerd staan en is uiteraard geen probleem. Sta je wel in de politiesystemen geregistreerd bv als jongere die niets strafbaars heeft gedaan maar wel veel overlast veroorzaakte, zal dit nader onderzocht worden en afgewogen worden of dit nadelig is voor jouw aanname.

Je wordt ook in het zogenaamde HKS gechecht, het herkenningssysteem, om te zien of je ooit ergens voor bent veroordeeld.

De gezinssamenstelling wordt gecheckt, met wie heb je samengewoond, is jouw vader een grote crimineel etc etc.

Als dit alles geen bezwaar geeft, dan komt er iemand van de AIVD bij jou thuis en gaat een gesprek met je aan. Zo'n gesprek gaat best diep en de vragen zijn vaak erg persoonlijk. Aan de hand van dit gesprek wordt een verslag op gemaakt door deze medewerker en die geeft of een positief of negatief advies door aan het korps waar je hebt gesolliciteerd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Bijna helemaal goed alleen er komt zelden iemand van het AIVD aan te pas. Dit is alleen voor de zwaardere functies waar een zgn Veiligheidsonderzoek aan te pas komt. Voor een normale functie komt er iemand van bureau Interne Zaken / Integriteit of hoe de afdeling bij het korps ook heet.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
@ geenideewie Je hebt helemaal gelijk. Die komen pas bij de A&B onderzoeken om de hoek kijken. dank je wel voor de aanvulling.
AlphaLimaSierra
12 jaar geleden
Het is heel normaal dat iemand van de AIVD het thuisbezoek verricht. Ook bij de lichtere functies. T74 had het dus wel bij het rechte eind. Nog even een tip voor het thuis bezoek; zorg er voor dat je je huis een beetje op orde hebt. De bezoeker zal zijn ogen en oren goed te kost geven. Hoe iemand woont zegt natuurlijk een hoop over een persoon.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
@deniz: De vragen zijn heel uiteenlopend en heel diepgaand. Van of je wel eens naar het casino gaat en zelfs of je jouw partner wel eens hebt bedrogen. Er is maar 1 manier van voorbereiden: Stel jezelf open en wees heel eerlijk. Dat is echt de beste manier. En wat ALpha al schrijft, zorg inderdaad dat je de boel een beetje op orde hebt thuis. En laat het maar gewoon over je heen komen.
Succes!
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Lekker bakkie koffie wordt ook gewaardeerd ;-). Zorg ook dat je weet waar je op internet allemaal met je naam genoemd wordt. Ook dat is uitgeplozen.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ze kijken natuurlijk ook op internet wat er uit bv Google komt als ze jou naam invoeren. Dat nemen ze ook mee. Als er direct 3 hits uit komen dat jij een oplichter bent geeft dat ook zijn bedenkingen. Maar er zal ook gevraagd worden op welke sites je actief bent zoals Hyves, Twitter en Facebook.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding