Mag een kind onder de 16 jaar spontaan collecteren zonder vergunning?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het doel waarvoor gecollecteerd wordt moet geregistreerd zijn bij het CBF oftewel Centraal bureau Fondsenverwerving. http://www.cbf.nl/ Spontaan collecteren mag dus niet, maar gaat u met uw kind onder de 16 welke dus onder uw toezicht staat collecteren voor een CBF geregistreerd doel, lijkt het mij geen probleem.

Nee volgens de wet moet je hier een vergunning voor hebben. Collecteren voor goede doelen vanuit school mag wel. Dan heeft de scholier automatisch een vergunning.

Niemand mag zonder vegunning collecteren. Ongeacht de leeftijd.

De regels voor een collectevergunning zijn o.a. dat je als collectant 18 jaar moet zijn. Utrecht: De collectant is minimaal 18 jaar oud en draagt zichtbaar een legitimatiebewijs met naam. Als je als (groepje) minderjarige wilt collecteren kan dat alleen onder begeleiding van een volwassene met vergunning. Rode Kruis: 2) Kan iedereen collecteren? Ja, jong en oud. Alleen voor kinderen onder de zestien jaar geldt dat zij onder begeleiding van een volwassene moeten collecteren. Onder begeleiding van een volwassene mag een kind wel collecteren

Nee, zonder vergunning is het oplichten.

Ik heb het wel eens gedaan, voor het astmafonds. Geen idee of dat met of zonder vergunning was, geen vergunning gezien maar het was wel officieel. En ik heb veel meer opgehaald dan volwassenen in voorgaande jaren :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100