kunnen surveillerende wijkagenten openlijk een zak met goederen accepteren van een slager op een zaterdag- avond om 21.00 uur

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het hier een zak vlees betreft en het is bedoeld als steekpenning, dan is dit ten strengste verboden. De tijd doet er niet toe. Zolang de agent in dienst is geldt dit verbod.

Zij doen ook af en toe boodschappen, ondet diensttijd. Wellicht was dit een boodschap of ze haalden iets op voor een familielid.

Omkoping mag niet, ook niet met goederen. Maar of dit precies datgene is wat jij denkt dat het is, weet ik nog niet. Juist omdat het zo openlijk gebeurt, kan het weleens heel iets anders zijn. Dus: Nee, als het omkoping betreft. Ja, zolang de surveillance tijd maar niet teveel daardoor in beslag wordt genomen.

Ja, dat mag wel zolang het integer is.

Ja !! Waarom zou dit niet kunnen? Indien u dit niet vertrouwt kunt u hier altijd een melding van maken.

Indien het boodschappen zouden zijn, die tegen normale betaling worden opgehaald is er in principe niet veel mis aan. Het enige punt dat het waarschijnlijk in diensttijd gebeurt zou een vermaning waard kunnen zijn. Is het echter een gift, gedaan voor bepaalde diensten ten gunste van de slager, is het verhaal heel anders: Artikel 36 Aannemen gift 1.Met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vijfde categorie wordt gestraft de ambtenaar: 1°. die een gift of belofte dan wel een dienst aanneemt, wetende of redelijkerwijs vermoedende dat deze hem gedaan, verleend of aangeboden wordt teneinde hem te bewegen om, in strijd met zijn plicht, in zijn bediening iets te doen of na te laten; 2°. die een gift of belofte dan wel een dienst aanneemt, wetende of redelijkerwijs vermoedende dat deze hem gedaan, verleend of aangeboden wordt ten gevolge of naar aanleiding van hetgeen door hem, in strijd met zijn plicht, in zijn huidige of vroegere bediening is gedaan of nagelaten; 3°. die een gift of belofte dan wel een dienst vraagt teneinde hem te bewegen om, in strijd met zijn plicht, in zijn bediening iets te doen of na te laten; 4°. die een gift of belofte dan wel een dienst vraagt ten gevolge of naar aanleiding van hetgeen door hem, in strijd met zijn plicht, in zijn huidige of vroegere bediening is gedaan of nagelaten. 2.Met dezelfde straf wordt gestraft hij die in het vooruitzicht van een aanstelling als ambtenaar, indien de aanstelling als ambtenaar is gevolgd, een feit begaat als in het eerste lid, onder 1° en 3°, omschreven. 3.Hij die een feit als omschreven in het eerste lid begaat in verband met zijn hoedanigheid van minister, staatssecretaris, commissaris van de Koning, gedeputeerde, burgemeester, wethouder of lid van een algemeen vertegenwoordigend orgaan, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.

Misschien denk ik te positief maar agenten hebben ook wel eens een feestje op het bureau. Zou dus zo maar kunnen zijn dat deze agenten dienst hebben tot 21.00 uur en na hun diensttijd met collega's een feestje hebben op het bureau. Ze zullen dan wel het vlees voor de BBQ hebben opgehaald??

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100