kan je een rechtszaak aanspannen tegen iemand die meerdere keren doodsbedreigen bedreigt en mishandeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt er aangifte van doen. Wat voor soort rechtszaak bedoel je, de civiele of straftrechtelijke? Bij de strafrechtelijke dien je aangifte te doen en bewijs te hebben. En volgens mij valt het niet onder civiel (weet niet zeker hoor)

je kan het proberen, maar ik denk dat je gewoon naar de politie kan stappen en aangifte kan doen, i.p.v. een gehele rechtszaak aan te spannen

Jij hoeft in eerste instantie geen rechtszaak aan te spannen. Je gaat eerst naar de politie en aangifte doen. Die stelt op last van de officier van Justitie een onderzoek in. Als er voldoende bewijzen zijn, zal er een rechtszaak starten. Dan ben je ong al 1,5 jaar verder. Als de verdachte veroordeeld wordt, is er nog een mogelijkheid tot Hoger Beroep. Als alle rechtszaken achter de rug zijn en de dader is veroordeeld dan kan jij een civiele zaak aanspannen voor schade vergoeding. Daarvoor heb je een advocaat nodig. Je zou ook eerder een schade vergoeding kunnen eisen, maar in de praktijk krijg je minder dan tijdens een civiele procedure. Bedenk voor eerst goed wat jij uit de procedure wilt halen. Vooral op het geestelijke vlak. Want je hebt een hele lange adem nodig en het zal nooit datgene brengen waarop jij hoopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100