Waarom kost een bekeuring voor door rood licht rijden 185 euro en voor een winkeldiefstal maar 50 euro?

Weet jij het antwoord?

/2500

vaak krijg je van de winkel zelf nog een geldboete erboven op Toegevoegd na 2 minuten: en door rood licht rijden klinkt minder erg maar het is veel gevaarlijker! ik stak een keer de weg over (op mn fiets) en op het midden van de weg wam er ineens een auto aangeraced die door rood reed. het scheelde echt een paar centimeter. als ik muziek op had gehad had ik de auto waarschijnlijk niet gehoord en was ik er nu niet meer geweest

Door het rode licht rijden kan jouw en iemands anders leven kosten. Winkeldiefstal kan minder kwalijke gevolgen hebben.

Omdat je bij rood licht andere in gevaar brengt

omdat wanneer je door rood rijd een grote kans hebt een aanrijding te veroorzaken, dus (ernstig of zelfs dodelijk)letsel aan een ander toe kunt brengen. Als je iets uit een winkel steelt heeft de winkelier daar alleen maar financiele schade van. Dus het lijkt me logisch dat het eerste zwaarder bestraft wordt.

Als je door rood licht rijdt is de kans redelijk aanwezig dat je een ongeluk veroorzaakt en daarmee dus andere personen kunt verwonden of doden. Met een winkeldiefstal is de kans vrij klein dat je andere personen ernstige schade berokkent.

Ik denk door het gevaar waarin je anderen brengt of kan brengen. Er gebeuren dodelijke ongelukken doordat mensen door rood rijden! Een 'gewone' winkeldiefstal brengt verder geen gevaar mee voor anderen.

omdat door rood rijden levensgevaarlijk kan zijn!

Omdat in NL het verband tussen kleine en grote misdrijven niet meer helemaal juist is... Al zou je kunnen zeggen van diefstal kan niemand echt dood gaan van door rood rijden wel... Dus de dieslfstal is te laag ;)

qua boetes mag het van mij andersom zijn, dat zeker. Maar bouw je bij een winkeldiefstal niet tegelijkertijd een strafblad op (en bij een lichte verkeersovertreding juist niet) ? Toegevoegd na 1 minuut: in dat geval zou ik toch nog even goed nadenken voor je voor de winkeldiefstal kiest ;-)

Met diefstal worden mensen kwaad Met door rood rijden gaan mensen dood.

Ik weet niet waar je het vandaan haalt, maar ik heb kortgeleden een winkeldievegge op heterdaad aangehouden. Dit is een misdrijf. Je krijgt een winkelverbod voor alle winkels in de stad waar je gestolen hebt ( dus niet alleen de winkel waar je de diefstal hebt gepleegd), een schadeverhalening van €181 van de winkelketen zelf. Daarbij wordt gekeken of je de diefstal erkend. Erken je het? Dan kan de politie besluiten de zaak verder op papier te zetten en de officier van justitie een strafbeschikking te sturen. Erken je als verdachte niet? Dan wordt je als verdachte aangemerkt en aangehouden. Na de aanhouding worden de processen-verbaal verder opgemaakt en beslist een hulpofficier van Justitie wat er met de zaak gebeurd. Dit kan uitvallen naar alsnog een strafbeschikking ( zeker als het de eerste keer is) of hij kan je dagvaarden voor de politierechter

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100