Mag een handhaver, toezichthouder, van de gemeente met BOA bevoegdheden je een bekeuring geven voor door rood licht lopen of fietsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt af van welke bevoegdheden deze bijzonder opsporingsambtenaar precies heeft gekregen. In zijn aanstellingsbesluit moet dat staan en dat kun je opvragen. Ik ga er echter van uit dat deze ambtenaar inderdaad beëdigd is om deze bekeuringen uit te schrijven. Informatie over aanvechten bekeuringen vind je uitgebreid op www.flitsservice.nl

De meeste BOA's zitten in domein 1. We zijn hier niet bevoegd voor.

Jazeker, alleen moet de betreffende BOA wel belast zijn met de opsporing van deze feiten. Dit betekend dus dat hij hiervoor aangewezen moet zijn, dit staat opgenomen in zijn akte van beëdiging. En hier kun je inderdaad naar informeren bij de gemeente. Stel je zelf het zo voor; iedere BOA is bevoegd voor een bepaald domein, zoals openbaar vervoer, openbare ruimte, wegen/verkeerswet enz. Voor dit specifieke domein of misschien wel meerdere mag/kan hij optreden. Het is zeer waarschijnlijk dat de betreffende BOA bevoegd is te schrijven voor dit strafbare feit.

Bronnen:
Ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100