als je eerst een betalingsregeling hebt mogen ze dan een incassobureau in de hand nemen omdat de eerste betaling iets te laat was??het gaat om eneco

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja helaas dit mogen zij doen. Net als anderen al aangaven, je bent een regeling aangegaan waar je je aan dient te houden. Vaak wordt er een bevestigingsbrief van de regeling gezonden waar ook in is opgenomen dat bij het niet nakomen van de afgesproken regeling de vordering overgedragen wordt naar een incassobureau.

Bronnen:
Werkzaam geweest bij een incassobureau

Jazeker, te laat is te laat en je maakt de regeling niet voor niets.

Ja, want dan heb je je niet aan de betalingsregeling gehouden. Bel zsm dat incassobureau en leg het uit en probeer iets te regelen, om te voorkomen dat de kosten nog hoger oplopen.

Ja dat mogen ze en dat doen ze ook. Ondertussen is het nog lang mogelijk o nieuwe afspraken te maken. Zelfs als het bij de rechter is voorgekomen en toegewezen kan je nog steeds afspraken maken. Dat laatste maakt het wel weer duurder

Een betalingsregeling houdt in dat je hem nakomt. Als je meteen al met de eerste betaling te laat bent is het vertrouwen direct geschonden. Dus kan je verwachten dat de schuldeiser actie onderneemt. Je maakt afspraken om ze na te komen en ook niet iets te laat. Dus ja ze mogen dat.

ja dat mag. je hebt een regeling getroffen waar je je niet aan gehouden hebt, het maakt hierbij niet uit of je een dag te laat bent met betalen of een week. eneco heeft zijn best gedaan en jou een kans gegeven dmv een betalingsregeling. nu hebben ze het uit handen gegeven aan een incassobureau. verdere afhandeling zal dan ook niet via eneco verlopen maar via het desbetreffende incassobureau.

Ik zou niet weten waarom niet. Je moet gewoon op tijd betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100