ik ben opgelicht op marktplaats, heb alleen een telefoonnummer waarbij ik nu door word geschakeld naar een rare engelse voicemail! iemand tips?

heb al betaald(ik weet nu dat het heel dom was) en mijn betaling is nog niet helemaal verwerkt bij de bank maar wel zodanig ingepland dat ik hem niet meer kan intrekken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is een site op internet waar je internetoplichting kan melden weet de naam niet maar moet je ff googlen

Je bank direct opdracht geven et bedrag te storneren.

Je hebt er nu niks aan, maar als je in het vervolg via paypal betaald. Zorgt paypal ervoor dat je geld terug wordt gestort naar je paypal account.

De rekening waar je het geld naar hebt overgeboekt staat op naam van iemand, en vaak ook een woonplaats. Met die gegevens kan je vaak een telefoonnummer en adres achterhalen, telefoonboek of telefoongids.nl. Doe aangifte bij de politie met alle gegevens die je hebt verzameld, dus ook informatie over de afspraak van de aankoop.

Ik hoop dat je de betaling nog kunt storneren, en anders is het een wijze les. Deze praktijken beginnen op Marktplaats ZO stormachtig toe te nemen, dat je er eigenlijk al bijna geen zake nemer kunt doen. Sommige dingen moet je helemaal al niet aan beginnen (dvd's bijvoorbeeld gaat bijna altijd fout) , en als vuistregel heb ik tegenwoordig : alleen boter bij de vis, dus afhalen en direct betalen. Vice versa trouwens.

Je moet zeker aangifte doen bij de politie. Verzamel alle gegevens die je hebt en ga er mee naar het politiebureau. Ze hebben mij vorig jaar prima geholpen en dat ging maar over een bedrag van € 20,--

Nederlandse bank rekening? Of buitenlandse? Hoe dan ook, je kunt met niet te veel moeite achterhalen wie de persoon is ;-) mail me voor meer details: chrisje013 (at) gmail (punt) com

genoeg tips inmiddels, maar je kan ook proberen deze persoon weer op te sporen op MP. doe je voor als een niet te slim persoon die een leuke bestelling af wil nemen en probeer achter zoveel mogelijk gegevens te komen. waren het gasten die gebrekkig nederlands schrijven heb je waarschijnlijk te maken gehad met een oplichters bende uit Kameroen..... deze gasten zijn hardnekkig, maar omdat er zoveel klachten over zijn is er waarschijnlijk wel iets op het net te vinden over andere slachtoffers welke je tips kunnen geven. aangifte bij de politie is altijd verstandig

Volgens mij heet die site www.opgelichtopinternet.nl oid

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100